IMG 0522

Altaturer

Altaturer AS ble opprettet i 2012 og er en liten bedrift der vi brenner for friluftsliv og turglede. Veldig mange av gjestene våre er fra Alta, men vi har også gleden av å dra på tur med gjester fra mange andre steder i vårt langstrakte land. På mange måter vil vi si at Altaturer opererer i krysningspunktet mellom folkehelse, bolyst og reiseliv.

Om Altaturer

I 2012 gav Lise ut boka Altaturer på eget forlag. Dette var begynnelsen på firmaet Altaturer AS, som i dag driver med arrangerte vandreturer i Troms og Finnmark, i tillegg til at det fortsatt selges et par hundre bøker hvert år.

Altaturer AS har siden 2017 arrangert fotturer i Troms og Finnmark, i Seiland Nasjonalpark, på Sørøya og i Kvænangen. Vinteren 2021 arrangerte vi vår første tur over Finnmarksvidda fra Alta til Karasjok.

Lyst til å dra på tur i Troms og Finnmark? Vi hjelper deg gjerne. Ta kontakt for en hyggelig turprat!

Vi skreddersyr også turer for bedriftsmarkedet eller for grupper.

Om Lise

Lise Ottem er forfatteren bak boka Altaturer, hun er også gründeren bak firmaet Altaturer AS.

«Det meste er Nord» synes Lise, som er født og oppvokst i Nordlysbyen Alta. Etter å ha jobbet i politiet noen år, gjorde hun i 2008 alvor av drømmen om å være mer ute og sa opp jobben i staten. Siden den tid har hun fått masse frisk luft og har utdannet seg innen både friluftsliv og natur- og kulturminneoppsyn. Hun har også en erfaringsbasert master i reiselivsledelse.

I tillegg til å være svært glad i friluftsliv, er Lise en ivrig amatørfotograf, en stolt Altaværing og en entusiastisk formidler av turglede. I 2012 gav hun ut turboka Altaturer på eget forlag. Boka ble kjempepopulær lokalt og har hittil solgt i over 5000 eksemplarer. Hun følger bokas liv med stolthet og har fått tallrike hyggelige og positive tilbakemeldinger fra mange av brukerne av boka. Kanskje kommer det en oppfølger om ikke så lenge? Det sysles med planer om å samle flere turer og utgi en "Altaturer 2.0".

Lise har jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya, og har bodd i både Ny-Ålesund og i Longyearbyen på Svalbard. Hun elsker å være på tur sammen med andre og har hatt mange eventyrlige opplevelser som naturguide både på Svalbard og i Finnmark.

I tillegg til å drive eget firma, gjenno Altaturer, jobber Lise som prosjektleder i Orinor, der hun blant annet driver med utvikling og rådgivning til bedrifter.

Gjennom firmaet sitt arrangerer Lise fot- og skiturer i Troms og Finnmark. Lise liker å ha god tid, og synes det er viktig å senke skuldrene, stresse ned og finne «fjellroen» på tur!