Hvordan bruke nettløsninga

Opprett brukerprofil ved hjelp av unik kodenøkkel som er limt inn nede til venstre på en av de første sidene i boka. Trykk på ønsket tur i kartet eller finn turen ved hjelp av menyen.

Når du kommer inn på turen, kan du gjøre flere ting. Du kan zoome til ønsket nivå og skrive ut, eller lagre, en PDF av kartet. Du kan spille av turen på kartet ved å dra musepekeren over høydekurvene. Du kan laste ned en PDF med oppslaget slik det ser ut i boka. PDF-en kan du blant annet sende til din telefon eller skrive ut og ta med på tur. Du kan også laste ned sporloggen til Garminprogrammet Basecamp og legge den inn på din GPS.

Vil du bruke smarttelefonen som GPS? Du må da bruke en egnet navigasjons app. Motion X eller Every trail for iPhone eller iPad, BackCountry Navigator PRO GPS for Android-telefoner. Foreløpig er det du må gjøre følgende: Fra en PC: Last ned GPX-fila, sporloggen, og send den som en e-post til din egen adresse, eller lagre den i Dropbox eller liknende fillagringsprogram, slik at du får tak i den på din smarttelefon og kan åpne den. Telefonen vil spørre deg hvilken app du ønsker å åpne den i, bruk en av de tidligere nevnte appene.

Slik kan du bruke nettløsninga til Altaturerboka